18 januari 2022

Hoe zorgt een jacuzzi, bubbelbad of hottub voor een goede gezondheid?

2 min read

Je zult het vast wel eens voorbij hebben zien komen: een jacuzzi, bubbelbad of hottub is goed voor je gezondheid. Je kunt natuurlijk heerlijk relaxen in een van deze baden, maar wat zorgt er dan precies voor dat het goed is voor je gezondheid? Is dit ook echt waar of is het maar een fabeltje? Van minder stress en angst door het gebruik van een jacuzzi, bubbelbad of hottub tot het verminderen van pijn en het zorgen van een gezondere huid. Hier lees je wat de grootste voordelen zijn voor je gezondheid wanneer je een jacuzzi, bubbelbad of hottub aanschaft.

Vermindering van stress en angstgevoelens

Een massage van de waterstralen ofwel de jets, het warme water en het gevoel van gewichtloosheid. Dit zijn de drie beste ingrediënten dat zorgt voor het verminderen van angstgevoelens en stress. Wat je ook extra ontspanning geeft, is het geluid van het bubbelende water. Daarnaast blijkt het ook dat een jacuzzi, bubbelbad of hottub zorgt voor het verbeteren van je slaap. Je valt namelijk sneller in slaap door het verhogen van de lichaamstemperatuur. Heerlijk om dit even een half uurtje te doen voordat je naar bed toe gaat. Een studie toont aan dat dit het beste werkt wanneer je anderhalf uur van tevoren voor vijftien minuten een warm bad neemt. Uitproberen dus!

Verminderen van pijn en meer

Een bad helpt ook bij het verminderen van pijn en het versnelt het herstel. Zo heeft de warme van het bad een goed effect op je bloedsomloop. Hierdoor ontspannen je spieren en zorgt het uiteindelijk voor verminderde gewrichtsontstekingen. Ook kan het warme water van een hottub zorgen om spierkrampen tegen te gaan. Hierdoor heb je minder kans op sportblessures. Daarnaast zorgt een warm bad ook nog eens voor een gezondere huid. Doordat het bad zorgt voor minder stress en angstgevoelens helpt het de huidveroudering tegen te gaan. En het zorgt voor meer zuurstof naar de huid toe. Hierdoor krijg je een gezonde glans. Waar wacht je nog op? Een hottub online kopen kan snel en eenvoudig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *